fbpx

Dit maakt

ondernemers

succesvol

Artikel door de trainers van Groeien met Succes

Wat is het dat ondernemers nu écht succesvol maakt?
De trainers van Groeien met Succes vertellen je er in dit artikel over.

Misschien ben je zelfs meer geïnteresseerd in de vraag: hoe word ik zelf zo’n succesvol ondernemer? En vraag je jezelf af hoe krijg ik meer klanten? Waarom groei ik niet snel genoeg? Haal ik er wel alles uit? Voor het geluk van iedere lezer behandelen we beide onderwerpen.

1. De prioriteiten in zowel zakelijk als privéleven in juiste balans.

Als ondernemer ben je een specialist in jouw vakgebied. Daarnaast vervul je nog een hoop andere rollen. Je hebt misschien een partner, kinderen, ouders die steeds meer zorg vragen, vrienden en vrijwilligerswerk.

Een maandje werken betekent jouw specialistisch vakgebied uitoefenen en een heleboel uren besteden aan zaken waar je geen specialist in bent. Want zodra jij start als zzp’er kun je alle rollen binnen een bedrijf op je cv zetten. Je bent inkoper, marketeer, boekhouder, verkoopmanager, schoonmaker, beste medewerker van het jaar en sukkeligste sufferd van het bedrijf, vrimibo planner en receptionist.

Gaan die rollen allemaal 100% goed?

Nee natuurlijk niet, tenzij je een super wonder op deze aardbol bent. Ben jij van mening dat je het allemaal hartstikke goed zou moeten kunnen? Dan kun je je afvragen hoeveel energie je dit kost en of je de lat misschien een tikkeltje hoog hebt gelegd voor jezelf?

Tijdens onze 360° Ondernemer Training investeren we tijd in het onderwerp prioriteiten stellen.

Wat verwacht je van jezelf in welke rol en wat denk je dat anderen van jou verwachten? Waar wordt je écht gelukkig van en wat bepaalt dan jouw succes?

Alleen als je de kaders goed schets kun je zelf meten of je een succesvol ondernemer bent. Uit eigen ervaring en vanuit resultaat van onze training kunnen we stellen dat dit een goede basis is voor succesvol ondernemerschap.

“Vanuit een goede persoonlijke basis heeft een bedrijf een stevige ondergrond”

2. Vijf eigenschappen van andere succesvolle ondernemers

Is er een checklist van competenties van een succesvolle ondernemer? Simpel antwoord: hoewel anderen beweren van wél, die checklist is er niet.

Als trainers zijn we liever eerlijk en oprecht dan dat we je opzadelen met iets dat geen 100% garantie geeft. Het is een samenspel van verschillende factoren. Toch kunnen we je wel meer inzicht geven in deze succesfactoren!

Het is maar zelden het geval dat succesvolle ondernemers zonder schrammetje, valpartijen en missers op de plek zijn gekomen waar ze nu staan! Hoe het dan komt dat een ondernemer toch succesvol is geworden? We zetten vijf eigenschappen voor je op een rij.

1. De ondernemer weet dat de markt constant in beweging is en beweegt mee

Een ondernemingsplan is een goed uitgangspunt om te starten met je onderneming. Toch is de term niet helemaal correct. Het businessplan zou een werkboek moeten zijn waarin monitoring en bijsturing dagelijkse gang van zaken is. We schrijven er binnenkort een speciaal artikel over.

2. De ondernemer heeft de kracht van een sterke magneet

De succesvolle ondernemer heeft haarfijn door wie zijn klanten zijn, wat ze willen en wat ze nodig hebben. Deze doelgroep past bij de ondernemer, het geeft energie! In onze training voor ondernemers vinden we dit een belangrijk aspect. Het leveren van een passende oplossing voor de klanten is wat succesvol maakt. Denk dus nooit alleen vanuit het praktische maar blijf meebewegen in de behoefte van de klant. Dat biedt een toegevoegde waarde.

3. Het zijn echte netwerkers die geslaagde ondernemers

Succesvolle ondernemers zijn pitchers. Ze weten in een kernboodschap over te brengen wat zij doen en uiten hun passie voor die boodschap. In netwerken is pitchen belangrijk om waardevolle connecties aan te kunnen gaan. Pitchen is te leren! Daarom besteden we hier écht aandacht aan in onze 360 graden ondernemer training.

4. Succesvolle ondernemers hebben zelfvertrouwen en respect naar zichzelf

Zelfvertrouwen biedt een belangrijke basis voor succesvol ondernemerschap. De ondernemer durft er meer verantwoordelijkheden mee te dragen en aan te nemen. Het zorgt voor een flexibele houding omdat de ondernemer er met realistisch zelfvertrouwen op vertrouwt dat de uitkomst zal slagen. Het helpt om te relativeren bij tegenslag zonder dat de zelfstandige zichzelf met de grond gelijk maakt.

5. Succesvol door slim werken

Naast dat het vaak harde werkers zijn worden de succesvolle zzp’ers vaak ook steeds slimmer in hun route naar succes. Verliezen worden gezien als lessen. Zij weten dat ze niet alle wijsheid in pacht hebben en staan iedere dag open om te leren. Plannen in de agenda gaat steeds beter en de dosis zelfdiscipline groeit mee. Ondanks tegenslagen zorgen zij dat hun vuur van passie voor het vak niet dooft. Deze ondernemers blijven zich ontwikkelen, dat is slim!

360° Ondernemer Training

volgende 1-daagse trainingen 24 – 25 en 26 september

Loop aan het einde van de dag met een concreet bedrijfsplan de deur uit!

Ontvang kwalitatieve en goede feedback

Krijg een eerlijk beeld van jou als ondernemer

3. Succesvolle ondernemers zetten hun onzekerheid om in krachtig en bewust ondernemerschap

Er heerst nog altijd een taboe op het zijn van een onzekere ondernemer. Start brengt nu eenmaal vaak vragen en angst met zich mee.

Waarom loopt het niet zoals ik dat wil? Wat doe ik verkeerd? Ik durf er niet 100% voor te gaan! Hoe sta ik als ondernemer in mijn kracht? Waarom krijg ik te weinig opdrachten?

Of: Hoe lang blijf ik nog zzp’er naast mijn baan bij mijn werkgever? Wil ik wel écht en durf ik wel te vliegen? Wie denk ik eigenlijk wel wie ik ben dat ik mijn werk als zzp’er doe?

Onzekerheid is geen teken van zwak ondernemerschap. Weg met dat hardnekkig taboe! Het is een teken dat er werk aan de winkel is om in je eigen kracht te komen staan. Het beste wat jij jezelf als ondernemer kunt gunnen is goede analyse van jezelf op persoonlijk vlak en je business.

In de 360 graden ondernemer training begeleiden we je in 4 maanden naar hoe je vanuit een gezonde basis zelf de succes eigenschappen van ondernemers toe-eigent. Gestart wordt met een halve dagtraining.

In een kleine groep passen we 100% maatwerk toe voor jouw situatie. Je volgt bij ons geen werkboek of standaard presentatie. Jouw persoonlijke casus staat centraal.

Het is onze passie om ondernemers te zien groeien. Voor slechts een kleine investering zul je duidelijke groei bij jezelf ontdekken.

4. De belangrijkste valkuil van de zelfstandige waardoor succes belemmert wordt

Er zijn veel valkuilen te benoemen voor zelfstandigen. Van pensioenopbouw, ontbrekende contacten tot slordige administratie en traagheid en de belastingdienst te lichtvoetig opnemen. Er is wat ons betreft maar een belangrijke valkuil die met stip bovenaan de lijst staat.

De belangrijkste valkuil van een zzp’er is het zichzelf te laag van waarde inschatten

Deze valkuil zorgt ervoor dat de zzp’er niet met volle 100% staat voor hetgeen de klanten geboden wordt. Dat werkt door in de creativiteit die de zzp’er in de zaak steekt, maar ook in  tariefbepaling, najagen van achterstallige betalingen…het belemmert de groei van het bedrijf. Zelfvertrouwen en een gezonde eigenwaarde zijn essentieel voor een ondernemer.

“Zet de schaamte voor ondernemersonzekerheid om in oprecht ondernemerschap naar jezelf en jouw omgeving.”

5. De essentiële vaardigheid waarmee ondernemers écht succesvol worden

Elk goed idee, talent en persoon verdient het om te mogen schitteren. Wat ons betreft is de belangrijkste vaardigheid van een ondernemer geen geheim. Sterker nog we kunnen het wel van de daken schreeuwen. Als trainers gunnen wij iedere zzp’er de vaardigheid van het reflecterend vermogen.

Reflecterend vermogen zet ontwikkeling in gang

Leren van fouten, doorzetten, jezelf bekijken vanuit de verschillende rollen als ondernemer en als privé persoonlijkheid. Wie in alle facetten durft te kijken naar zichzelf en daar op een goede manier lering uit trekt zal groeien in zelfvertrouwen. 

Een ondernemer met een gezonde dosis zelfvertrouwen straalt van succes!

360 GRADEN ONDERNEMER TRAINING

R

Krijg een eerlijk beeld van jou als ondernemer

Krijg een eerlijk beeld van jou als ondernemer

R

Ontvang kwalitatieve en goede feedback

R

Loop met een concreet bedrijfsplan de deur uit!